|
|
|
All vineyards are cultivated on the basis of ancient technologies which existed and were developed in those times when men... more » |
|
|
|
|
კეთილი იყოს თქვენი მობრძანება თემო პაპას მარანში! |
|
|
|
|
|
|
|
|
ისიამოვნეთ მადლიანი და ბარაქიანი ყურძნის დაწურვისა და არყის გამოხდის პროცესით. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
საქართველო არის უძველესი ღვინის წარმოების ქვეყანა ევროპაში, თუ მსოფლიოში არა. ამის გამო საქართველოს ხშირად უწოდებენ ''ღვინის აკვანს''.
სამხრეთ კავკასიის ნოყიერი ნიადაგების გამო, ბევრი არქეოლოგი ამტკიცებს, რომ პირველად 7000 წლის წინ აქ მოაშენეს ვაზი. ბევრი ასევე ამტკიცებს, რომ სიტყვა ღვინის ეტიმოლოგია მოდის ქართული სიტყვიდან ''ღვინო''.
მრავალ ათასწლიანი ისტორიის გამო ღვინო მჭიდრო კავშირშია საქართველოს ისტორიასთან და გაიგივებულია ეროვნულობასთან.
ყველაზე ცნობილი ღვინის წარმოების რეგიონი არის კახეთი.
|
|
|
|
ღვინო, ჭაჭა და სუფრა |
|
|
|
|
|
|
თემო პაპა გახლავთ ექსპერტი და ოსტატი ღვინის და არყის წარმოებაში. ღვინო მისი ჰობია და ყოველთვის მოხარულია სტუმრების მიღებით. მას ეს ტრადიცია მამისგან გადმოეცა და მისი შვილიც ამ ტრადიციის გამგრძელებელი იქნება.
|
|
|
|
|
|
|
დიდი ხნის წინ თემო პაპა პირველად გაუმასპინძლდა ჯგუფს და დააჭაშნიკებინა ღვინო. ამის შემდეგ მან გააკეთა საკუთარი ღვინის დეგუსტაციის მარანი. თემო პაპას მარანში სტუმრებს შეუძლიათ მონაწილეობა ღვინის დაყენებისა და არყის გამოხდის პროცესში.
|
|
|
|
|
|
ჭაჭა ტრადიციულად კეთდება ყურძნის დაწურვის შემდეგ, რომელსაც ეწოდება ''ღვინის ჭაჭა'', ან ქართული არაყი. არაყი შეიძლება გაკეთდეს არა მხოლოდ ყურძნისგან, არამედ ლეღვისგან, მანდარინისგან, ფორთოხლისგან და თუთისგან.
მას შემდეგ, რაც საქართველო ითვლება ღვინის სამშობლოდ და პირველად ყურძენი მოაშენეს 7000 წლის წინ, ჭაჭა შეიძლება ჩაითვალოს უფრო უძველეს პროდუქტად, რომლის ტექნოლოგიები შემუშავებული იყო 1000 წლის წინ. |
|
|
|
|
|
|
|
|
გნებავთ სასიამოვნოდ გაატაროთ დღე? მობრძანდით თემო პაპას 138 წლის მარანში და გასინჯეთ საუკეთესო ხარისხის ღვინო.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ფოტო გალერეა |
|
|
|
|
|
|